Det är polisen!

Ibland kan man fråga sig vad polisen är för ett släkte maktmissbrukare. Självklart menar jag inte alla poliser personligen, men jag talar om jargonger inom poliskåren.

Detta bottnar sig i en historia min mor berättade för mig igår kväll, om en sak som hände i fredags...

I fredags hade min mor varit på väg hem från sitt jobb på Arlanda. Vid centralen hade hon mötts av polisavspärrningar, och upp för trapporna bar ambulanspersonal en bår. På båren låg en övertäckt kropp, och på trafiktavlorna förklarades det att det skett en olycka.

Under den tiden hade jag kört ut till Arlanda för att hämta upp min lilla kära skånska, och det visste min mor om.

Vad är det som binder samman alla dessa händelser måntro? Ställ er själva frågan hur ni hade reagerat som mor till ett barn och vid 00:30 på natten ringer telefonen, och en röst säger "Det är polisen!". Hur många tankar hinner inte passera på de få sekunderna?

Morsan sa att hennes första naturliga tanke när polisen ringer hem mitt i natten var, "Är det något som hänt mina barn?".

Det nästa som hörs från polisens ände är; "Kan du gå ned i porten och öppna? Det står två poliser utanför..." Morsan började ju självklart undra, och frågar naturligtvis varför de ringer henne och förklarar att hon gått och lagt sig? Polisen förklarar bara att det står en patrullbil utanför om hon tittar, kan hon gå ned och öppna?

Förmodligen hade de inte tänkt ta ett nej som ett svar, så hon drar på sig något och ska precis gå ned för att öppna då det ringer på telefonen igen. "Kan ni åka ned till våning "E" och trycka ned hissarna?"

Morsan kommer ned i porten, och ser att den lilla hissen har fastnat mellan bottenvåningen och första våningen i huset. Hon kliver fram till hissdörren för att kika in genom det lilla fönstret. Inne i hissen står två poliser som fastnat i hissen och trampar.

Strax senare dyker hissjouren upp, och morsan går upp för att lägga sig igen...

Nu har ju en del frågor kring detta dykt upp sedan i fredags. Är det såhär polisen jobbar? Uppenbarligen hade de ju ringt hissjouren på egen hand, så vad hade morsan där att göra?

Förstår polisen inte själva att människor har en tendens att oroa sig när polisen ringer upp mitt i natten? Kunde de inte förklarat "Det är polisen, det är inget att oroa sig över, ursäkta att vi stör, men det sitter fast två poliser i hissen."

Som att min morsa inte redan har tillräckligt mycket att oroa sig över?

Ska människor anpassa sig efter detta sätt att jobba på? Tänk om det hade varit inbrottstjuvar som applicerar ett nytt sätt att göra någon form av kidnappningsinbrott? Det finns väl inga garantier för någonting nuförtiden.

Jag tycker bara det är pinsamt att polisen inte kan tänka sig för lite mer innan de sätter fast sig själva i en hiss...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0