Datum.

Eftersom att jag inte har någon hemsida uppe ännu, så får jag posta mina stand-up datum här sålänge så slipper man få så många frågor om det.

Big Ben 30/9 - Det var fullt den kvällen, men Laszlo sa att jag kanske kunde få testa nåt nytt i 3-4min. Har ett par saker jag vill testa.

"Love and Happiness" Teater Scenario på hantverkargatan 5/10 - En hiphop/stand-up kväll. Fick med mig David Druid dit. Inträdet ligger på 80kr. Får 15min c:a till förfogande, ska bli intressant.

Comedy Planet 8/10 - Ligger numer på La coca racha? På Bondegatan. Hoppas Goran ger mig ett 7-10min set.


Det är allt jag vet just nu iaf.

 

RAW igen.

Nu över till något helt annat än föregående inlägg.

Igår var det dags för RAW igen. Med mig som assistent hade jag syrran som numer är 18. Det första hon gör är att lämna leg hemma. Med lite tålamod och trevliga miner och samtal till Mårten, gick vi in på RAW.

Vi riggade upp, och det var en fullsatt lokal. Stämningen var god.

Bästa Svenska komiker: Anders Celin och Magnus Betnér, gick inte lika bra för Agneta Wallin eller Kristoffer Appelquist.

En ny och trevlig överraskning var Ian Stone från England, riktigt vass och snabb humor. Många riktigt smarta skämt, sånna flerdimensionella skämt som sjunker in efter några sekunder. Skön kille.

Blev två snabba intervjuer med Anders och Agneta, Magnus var för trött, han tackade ja, men sedan nej.

Mårten fick intervjua Ian efter showen, och hela kvällen var lyckad. Känns som att syrran hade kul, det var nice att få visa henne en del av min värld. Jag gillar att göra henne glad! hon har förresten en egen blogg som ni kan läsa här om ni vill: http://eggplant.blogg.se 

Var hemma vid 00:30, men somnade inte förrän 03, var uppe igen 06:45...inte konstigt att man är ett vrak. Kanske lite därför jag inte orkar gå in på detaljer gällande saker och ting.

Övertrött.

Ja, rubriken får helt enkelt bli så. Ska försöka följa Kims råd att inte sudda när man väl skrivit något. Det blir väl typ lite som det kinesiska ordspråket lyder annars; "Om du ständigt tänker på nästa steg, kommer du tillbringa större delen av livet ståendes på ett ben..."

Det e bara å kör!

Så vad har hänt sen senast då? Massor av tankar och idéer har passerat hjärnan. Har varit uppåt och neråt, precis som det ska vara i en känslosam fisks lilla hjärna.

En kokande gryta av känslor, och ibland behövs det röras om så att saker och ting inte kokar fast eller kokar över. 
Vid vissa stunder börjar man fundera på om man håller på att bli sjuk i huvudet, eller om man bara är totalt rastlös...

Förmodligen bryr jag mig för mycket om hur andra uppfattar mig, och jag förstår dem på nåt sätt. Ibland är jag bara så rastlös och uttråkad och skiter i att jag bara gör som jag vill. Jag säger det första som dyker upp i hjärnan:

"-Tänk om hulken skulle vara röd?" De andra bara stirrar på mig i omklädningsrummet, i precis samma ögonblick ifrågasätter jag vafan jag säger?

Ska man bry sig? Men det är väl inte så skoj om folk på allvar tror att man är knäpp i huvudet?

Men i slutändan spelar det ingen roll, jag vet innerst inne att jag har normalare tankar än många andra människor på denna planet., när det väl kommer till kritan vill jag ju inte bli sjuk i huvudet. Och sålänge man inte ser sig själv som sjuk i huvudet, och har pejl på sig själv så är väl allt lugnt? Paranoia.

Jag ser t.ex. inte tjejer som horor, och ägnar mig inte åt förnedringssex som det omtalade Stureplansprofilerna tydligen brukar göra. Ja. Jag berörs och blir förbannad på dessa idioter. När man läser om deras SMS de skickat, sättet att se på saker och ting. De har det väl inte lätt, men vilka har de att skylla på?

Nä, fan... tillbaka till rastlösheten. Jag känner mig uttråkad med mycket, jag har provat på saker och ting under mitt liv.

Jag minns när jag var runt 18-19, och blev "vuxen", och gick in för att vara vuxen. Jag åt bra mat, hade alltid städat rum köpte fina kläder. Människor tyckte att jag var mogen, vadå mogen? Jag hade lärt mig att förstå ett jävla spel, det vuxna spelet. Hur man förväntas bete sig som vuxen.

Jag är uttråkad med sånt. Jag trivs att gå runt i mina pösiga jeans, gympaskor och adidasmunkjacka. Visst, nångång då och då kan man göra nåt jävla gästspel och dra på sig skjorta, och hoppa in i den mogna rollen. Men rollen är inte frihet.. Frihet är viktigt för mig.

En del har tydligen uppfattat mig som en aning nedstämd. Jag är inte nedstämd, jag vet när jag är nedstämd. Jag är med nollställd. 

Jag försöker läsa av situationen och klura ut vafan man ska göra, var man befinner sig. Jag känner mig inte fri.

Jag står ofta på jobbet och blickar ut genom fönstret och tänker på att jag sitter på tåget just nu, tåget rullar, livets tåg. Det är nu jag kan göra något åt mitt liv.

Jag är så van att vara anpassningsbar av mig hela tiden. Egentligen är jag inte nöjd med min situation, fast den är bättre och stabilare än förr, men jag är fortfarande hemskt frustrerad och omotiverad.

Jag sitter i livets tåg och glor ut genom fönstret, jag väntar på att komma fram till min station. Stationen där det finns saker att göra. Jag är både lokförare och passargerare på samma gång.

Bläääääähhh...jag vet, jag är äckligt övertrött nu och min poetiska/filosofiska sida börjar fan flippa ur känner jag.

Sån är jag! 


It´s really got me now...

Japp, nu har tröttheten hunnit ikapp mig. Jag hade totalt glömt bort min egna existens när jag vaknade av larmet imorse, fick råspringa till tåget. Kom i tid till jobbet.

Var sjukt trött hela dagen nästan, men försökte hålla huvudet högt. De sista tio minutrarna la jag mig bara ned på lagret, blev så snurrig av alla artikelnummer man ska leta upp på det gigantiska lagret.

Mingelfilmen från RAW är klar, det jag klippt ifrån Helsingborg är klart åt comedytv. Är bara här och fördriver lite tid och enkoderar om materialet.

Om en halvtimme ska jag vara vid Fridhemsplan och träffa några snubbar angående en stand up grej den 5:e oktober. Ska bli intressant, synd att man är så trött bara. 

Sen ska jag bara direkt hem och bara vila och ta det lugnt... Har tillräckligt med mindcandy tills vidare.

Peace.

Sent igen.

Ja, då satt man här uppe i varv. Har varit duktig och handlat och ätit middag, trots att jag befann mig på Norra Brunn tills 21:30 cirka.

Börjar bli rutin, jobba, dra till Norra Brunn. I like it.

Snackade vidare med David igår om ett framtida projekt, har även lärt känna honom bättre. Soft snubbe.

Har inte så mycket tid eller inspiration att skriva just nu, men allt går bra kan man väl säga. Jobbet, comedytv, och på fredag ska jag och Jani fixa hemsidan till Big Ben.

Nu ska jag äta klart, och varva ned.

Gonatt.

Gig...

Jag är så trött nu att det är sjukt, jag borde egenligen sova men det blir en kort resumé av dagen, kortare än mitt nedkortade material på Comedy Planet idag.

Var utanför dörren 8minuter efter jag stigit upp ur sängen, och morgondagen kommer bli liknande har jag en känsla av. Kommer till jobbet, jobbar, åker hem. Jobbet är soft, bra snubbar jag jobbar med. Tiden går hyfsat snabbt och man får röra på sig hela tiden iaf.

Drog hem hämtade kameran, drog till Norra Brunn och klippte lite och åt mat. Körde mitt 8:e gig ikväll, var kul, kändes bra. Missade en del småsaker i materialet ibland, men jag är nöjd med min insats. Det går framåt.

Bokat en tid den 05:e oktober på nåt ställe en polare till Oscar annordnar. Ska också bli kul.

Tog fett med tid att ta sig hem, snackade dock en del med syrran. Trevligt.

Var duktig och fixade matlåda också, passade på att snacka lite med David om stand up såklart.

Nu är det dags att sova iaf.

Gonatt.

Points in time.

Ännu en helg har passerat, har precis kommit in från regnrusket. Var nere på Big Ben och fimade. Många har börjat bli riktigt duktiga som Ola Söderholm och Svenne Brundin.

Också kul att se nya förmågor som en kille som hette Paul, som körde sitt andra gig någonsin. Lovande snubbe faktist.

Jag var så bakis och seg, satte kameran på stativet och satt bredvid Laszlo vid mixerbordet och studerade människors miner av förväntan inför skämten. Var rätt underhållande.

Efteråt blev det en kebab och lite skitsnack innan jag drog mig hemåt. Lämnade bilen och snackade skit med grannen en stund.

Igår var också en trevlig dag. Var på brunnen, klippte en del. Satt i köket och blev bjuden på mat av Peppe på Norra Brunn. Nåt rått kött med sallad och parmesan. Var gott. Satt och lyssnade på historier som David Batra och Jakob Ökvist berättade till maten om sina stand upäventyr i New York. Självklart diskuterades Pablo Fransisco.

Jag drog senare till gamla stan, drack ett par öl. Jani blev utslängd, jag och Jocke kom hem vid 06 efter att ha tagit en svarttaxi för att spara tid i kylan. Stötte även ihop med en gammal polare som bott i Kina i 2 år. Det hela slutade med en jakt i taxin för att hitta en fungerande bankomat.

Efter en omständig resa deckar jag och Jocke i soffan till Henrik Schyfferts roastning från Stand up galan 2007.

Imorrn ska jag köra på comedy planet hos Goran, blev tillfrågad idag. Kändes dumt att tacka nej.

Bara att börja förbereda sig inför imorrn. Nu ska jag varva ned innan det är dags att sova inför jobbet imorrn bitti.

Gonatt.

För fan Leon!

Börja inte en stående intervju med att säga: "Tja, hur är läget?"

...fast åandrasidan är det kul att se hur dessa "kändisar" inombords förmodligen tänker "what the fuck, vem är det här?".

Man lär sig nåt nytt varje dag.

Att bero på frihet...

Igår morse kring 06 på morgonen slår Joel på tv4Nyheterna på högsta volym på subwoofern så att det skakar i hela huset. Jag hade 10minuter tidigare precis gått och lagt mig efter att ha upptäckt att; ja, jag somnade på soffan framför datorn inatt igen.

På Nyheterna snackar de om det orangea kuvertet, alltså det här kuvertet man får en gång om året som har något med ens pension att göra. Och ja, jag tillhör skaran av människor som fullständigt skiter i det där kuvertet. Pension är sjukt ointressant för min del. 

Mycket riktigt var det många som blev intervjuade på TV som höll med, de kastade kuvertet och ville inte veta av. Ångest.

Senare på Nyhetsmorgon, diskuterade de vidare om de här med pension då en kvinna berättar att för att man idag ska kunna få ut en pension man kan leva på, alltså en duglig och värdig pension idag, så ska man ha jobbat heltid i 40 år! Ja, just det, 40 år av ditt liv, heltid, ska du jobba, ska du sälja ditt liv, din tid, binda upp alla dina planer kring att jobba. För det är så det fungerar. Det är såhär det är för alla. Såhär är det idag, men jag tvekar till om min generation tar saker och ting för givet. 

Jag är inte övertygad över att jag bli pensionär, växthuseffekt, terrorism, saker som spårar ur. Det finns inga garantier för någonting längre.

Men som detta system just nu är utformat, ska man iaf jobba heltid i 40år. Vafan är det för frihet? Knappast någon frihet att man har friheten att välja vad man vill göra av sitt liv?

Samhället säger: Meningen med livet är att du SKA jobba, annars är du fucked som gamling. Du är fucked som gamling i vilket fall som helst.

Det är självklart att man ska jobba säger de på Anslagstavlan på SVT, är man sjukskriven är det VIKTIGT att du kommer ut i arbetslivet igen så fort som möjligt. De målar upp det som att det vore nåt krig på gång, eller nån katastrof som har skett.

Det är bråttom nu, iväg och jobba med dig! Vad ska man göra på fritiden då? Sköta om alla andra sysslor, laga mat, städa, tvätta diska, vila. Varför? Så att du orkar jobba!

Du måste underhålla ditt liv för att orka jobba. Men när man är klar med allt man ska göra på dagen, man har jobbat, tränat, lagat mat, städat, duschat, och satt sig ned. Hur mycket mer energi har man kvar då? Hur pass mycket fokus har man till övers?

Frihet existerar, men inte för alla. Verkligen inte för alla. Men det är ett dött lopp, i det långa loppet målar vi alla in oss i ett hörn. Ett otrevligt hörn, av panik och desperation. Sålänge vi inte alla tar på allvar att vi alla är på samma lilla planet ute i rymden, och kanske borde överväga att se över våra levnadsvanor på en global nivå.

Men vem ska fixa det? Vem har tid? Vem har pengar? Vem har friheten?

Livet är ibland bara ett strategiskt spel i jakten på frihet.44minuter.

Om 44minuter har bandet tankats färdigt in i datorn. Sitter under Norra brunn och trycker i källaren. 
Just nu är det material från Henrik Schyfferts uppträdande från RAW i onsdags.

Rodrigo var nöjd med mina insatser som reporter åt Comedytv.se, det var kul att höra. Har för ovanlighetens skull fått en massa nya idéer på saker jag vill genomföra. Skillnaden nu är bara att jag ska genomföra dem istället för att grubbla i ett halvår eller två innan jag gör något.

En blandning av självkritik, snarare konstruktiv självkritik och kreativitet kommer förhoppningsvis göra att jag fortsätter framåt i min utveckling utav mig själv. Fan vad löjligt det där lät. Ja, ni ser min självkritik.

Men det är lite så, har inte riktigt hittat mig själv på sistonde, jag har gått på autopilot på sistonde.

Jag har försökt reda ut varför jag fungerar som jag gör med en del saker och ting. Men jag har en tendens att lägga det på hyllan och fly från det när jag inte kommer fram till något. 

Jag har lätt att gå in för det jag ägnar mig åt, och då hamnar allt annat i skymundan. Det är inget elakt jag menar med att göra så mot någon, men jag blir väldigt upptagen emellanåt. Jag trivs med det på nåt sätt, kanske är det ett sätt att rymma undan jobbiga saker som händer tills man fått distans och kan analysera saker och ting utan att skadas av det lika mycket. 

Kanske är det fel, kanske är det fegt, kanske är det respektlöst? Men man fungerar så, undviker smärta för att uppnå njutning. Eller, är det egentligen njutning som är det man är ute efter? Snarare ett lugn och ro, ett klart fokus.

Jag har kommit fram till att jag kräver enormt mycket space åt mig själv, mer än jag någonsin trott. Är lite förvånad över det, och försöker klura ut hur jag ska anpassa mitt liv till det rent praktiskt i framtiden.

Det verkar som att jag håller på att förvandlas till lite av en karriärmänniska, eller det är väl det som händer. Vad ska man göra egentligen? Jag har mina intressen, jag har förmodligen fyllt min slackerkvot. Lika bra att satsa på saker och ting, och för att kunna göra det måste jag ha total frihet.

Jag älskar frihet, och har alltid strävat efter det. Därför kommer det att förbli något jag värderar högt!

Lördag.

Lördag helt enkelt... Vaknade... Gick ned för trappan, och slog instinktivt på datorn. Jag var offline, och fan vad man kommer på sig själv med sitt internetberoende då. Modemet var paj, det var nåt jävla fel på det! Min värld stod stilla, alla projekt jag tagit mig an, alla mail jag måste svara på?

 Telefonen ringde, det var Rodde på Comedytv.se som sa att vi måste klippa materialet fort som fan så att vi får upp det. Han frågade också om jag hade lust att intervjua Pablo Fransisco ikväll om vi fick möjlighet, det låter absolut som något spännande. Alla känner ju till honom, ska bli intressant att se hur han är i verkligheten.

Snackade även lite skit med Thomas på Big Ben, bad om att få köra igen nästa söndag. Ska ladda inför med att slipa upp mitt material, practice makes perfect!

Joel dök upp med ett nytt modem, så då var internetproblemet löst. Phew.

Nu ska jag vara på Norra Brunn om 2 timmar, hinner inte skriva mer nu...

Födelsedag, fyrhjulingar och kändisfest.

Grattis till min syster som fyllde 18 idag, eller dagen som passerade nyss den 12:e september 2007. Välkommen över den magiska tröskeln, ett avtryck i tiden. Alla vuxna minns väl sin 18-årsdag? Jag minns min, blev bjuden på sprit  vid lunchtid på rasten från skolan i England. Kom hem vid sju och somnade från allt, missade middagen och vaknade och spydde nästa morgon. Härligt.

Jag tror att Du fick en värdigare 18-årsdag än jag, hoppas du hade trevligt.

Vaknade självmant klockan sju imorse, fett snurrig och täppt i näsan. Riktigt äckligt förkyld och svullen i ögonen, rufsigt hår stirrade jag på mig själv i spegeln och undrade hur fan man skulle orka med denna krävande dag.

Skyndar iväg in till stan, drar till Solna och möter upp en eventfirma jag skulle jobba åt. Vi plockade ut var sin fyrhjuling med släp med reklam på, och åkte i kolonn 10 fyrhjulingar i rad in mot stan.  Vi fyllde upp väskorna på fyrhjulingarna med Pepsi, sedan åkte vi runt på stan och delade ut pepsi till olika människor.

Vilka freaks man såg, men det var en kul och annorlunda upplevlse. Fan vad folk glodde överallt, såg helt chockade ut när vi gled förbi.

Senare var jag förbi syrransom fyllde år, tog fan nästan en timme att ta sig från Solna till Södermalm, förfärligt!;)
Men det var trevligt där.

Lyckades under dagen få tag på Stefan som ställde upp som kameraman. Jag skulle hjälpa comedytv med att filma säsongspremiären på RAW på Birger-jarlsgatan 29. Det skulle vara kändisfest och sedan stand-up såklart.

Craig Campbell från Canada headlinade, var riktigt bra faktist. Inspirerande snubbe helt enkelt, hade hur mycket energi som helst. Intervjuade honom efteråt. Ställde en fråga och fick ett intensivt svar på 15 medans han samtidigt skalar en apelsin. Han inspirerade mig till att käka mer frukt iaf.

Mårten Andersson, Björn Gustafsson, Martin Björk, Petra Mehde, och Henrik Schyffert körde sina set. Publiken var inte den enklaste då det var mycket kändisar och lite mer stureplansmänniskor. Det var dock intressant då det var runt 500 pers som trängde där inne. Folk som snackade, folk som trängdes. Det var varmt, men ändå bra stämning tycker jag.

Det var som sagt kändisfest, och kändisarna dök upp. Intervjuade lite olika kändisar, vilket var intressant med tanke på att jag aldrig varit på kändisfest förr, och absolut inte som nån reporter. Men det var kul.

Snackade med bl.a. Henrik Schyffert, vilket var ballt han har varit en inspiration för min del. Han var ganska sliten, men var snäll nog att ställa upp på intervju.

Sen mingelintervjuade vi Christian Luuk, Pontus Gårdinger, Olle Palmlöf, Gry Forsell, Markoolio, en massa komiker och det var en intressant kväll helt enkelt.

Nu är jag fan helt slut och ska lägga mig för att jobba igen imorrn med ett nytt event.Distans inte disstans.

Ord kan inte riktigt beskriva de sakerna som hänt på sistonde. Men de har hänt, och nu är saker och ting annorlunda.
Distans ger en utrymme att analysera situationen ifred, ifrågasätta sig själv också. Varför gör man såhär?

Det enda jag kommer fram till är intuition, för att detta kändes som det enda rätta och rättvisa just nu. Mitt samvete orkar inte med.

Kanske är det rätt, kanske är det fel? Jag tvekar ibland, men nu är jag på detta spåret. Jag har saker jag måste fixa, jag behöver mitt space.

Jag tror att magnetism är det naturliga i livet, man dras åt olika håll... Nu har jag dragits åt mitt håll.

Aja, idag fyller syrran 18! Grattis!:D

Ska strax iväg och köra fyrhjuling genom stan i några timmar. Kan berätta mer om det senare...

Peace.

Hösten är här!

Har precis suttit och klippt till mig själv i kinderna på skoj, försökte komma på vilken film det var man gjorde så i? Frågade Kim, men hon visste inte...

Jag fortsatte att slå ett par gånger tills hon sa att jag skulle sluta slå mig själv. Jag förklarade att jag måste slå mig själv lite för att skärpa mig, det är fan 1:a september nu, nu finns inga ursäkter längre.

Sommarslappheten måste fan bort! Det här har varit den lataste och onyttigaste sommaren i hela mitt liv!

Visst, det var ingen höjdarsommar, men en del dagars sol blev det iaf och jag har ändå badat 2 gånger under sommaren. Jag har åkt båt, varit i Skåne en hel del, varit i London. Har en del fina kort från sommaren som kommer göra att jag i framtiden minns sommaren 2007 som ganska så trevlig ändå.

Men nu är den slut, och jag bestämde mig för att det är dags för skärpning ännu en gång. Jag har gått upp 5-8kg sedan i maj, och nu är det dags att träna upp konditionen, äta nyttigt och komma i form.

Det är det som ändå känns ganska så skönt med hösten på nåt sätt, man har inga ursäkter nu, det är dags att sätta igång.

På nåt sätt känner jag att jag börjar få en viss klarhet i saker och ting äntligen. Jag ältade fram och tillbaka om jag skulle flytta till Skåne eller inte, vilket vore en spännande erfarenhet, det är bara det att det går lite mot det  jag faktist håller på att bygga upp.

Det jag håller på att bygga upp, har jag blivit betydligt mer medveten om också. Jag har fått klarhet i saker och ting, och tar saker och ting på större allvar.

Jag vill helt enkelt satsa på Stand-up, men satsa på det på riktigt. Jag är så glad att saker och ting har gått som de har gått inom stand upen för min del.

Jag har sedan i våras ordentligt satt mig in i stand-up i Sverige på större allvar, och bekantat mig med en hel del komiker vilket jag tycker är kul. Jag tycker det är skitkul att jag lärt känna Affe och Rodde på comedytv.se, de vann förresten pris på Stand-up galan i Tisdags, Grattis!

Sen är det kul att jag lärt känna värdarna på Big Ben, Thomas och Laszlo och att jag har fått förtroendet att få bygga en ny hemsida åt dem.

Sen tycker jag att det är roligt att jag lärt känna komiker som Kodjo, Ahmed, och Goran. Själv har jag bara 6gig under bältet sedan 20:e februari 2006, men jag känner att jag har kommit en bit på vägen vad det gäller kontakter och mentorer i min omgivning.

Det är alla dessa saker jag byggt upp i Stockholm jag har svårt att bara lämna och åka ifrån, relationer måste underhållas och jag känner att jag vill åka med detta tåg, standupens tåg i Sverige.

Stand-up växer som aldrig förr i Sverige, och jag vill vara delaktig på alla sätt och vis, och det bästa stället för min del just nu är att bo i Stockholm!

Planen är att skaffa mig ett deltidsarbete, så att jag klarar av att betala hyra och räkningar, och sedan ägna övrig tid åt träning, kolla på stand-up, skriva material, hjälpa comedytvgrabbarna, ägna mig åt mitt hemliga projekt, göra filmer med Rasmus bl.a.

Sen självklart emellanåt åka ned till Skåne och hälsa på Kim såklart, och kanske...eeeh, hehe, köra stand-up?

På måndag ska jag iaf på intervju för ett jobb som personlig assistent för en rörelsehindrad. Har aldrig jobbat med det tidigare, men tydligen har han varit DJ och har ett stort intresse för matlagning och musik, Det känns som att det kan gå bra. Förhoppningsvis klarar jag mig på den lönen, så är ytterligare en pusselbit för hösten på plats.

Jag har ställt mig i Stockholm Stads bostadskö, och bara jag får en inkomst så kan jag ansöka om en lägenhet i bostadshotellet i Larsberg där Jocke bor. Det är litet, men det är allt jag behöver i detta skedet av livet. Det enda jag kommer göra hemma är att sova, duscha, äta, surfa på internet. Det börjar dessutom bli lite väl kallt för att bo i huset, speciellt med tanke på att man måste gå utomhus för att komma ned till duschen.

Imorgon är det dags att köra stand-up igen på Big Ben, så ska ta flyget tillbaka till Stockholm på eftermiddagen. På mådag är det dags för intervjun, och på tisdag kommer Emily hit från London vilket ska bli intressant. Hon stannar tills på lördag, så det ska bli ett intressant roddande där emellan. Men det ska ordna sig.

Sådär, nu kanske jag känner mig mindre rastlös när jag fått skriva av mig lite, nu ska jag fila vidare på mitt material tills imorgon...

RSS 2.0