Standardsommar.

Blandat regn, blandad sol säger de på väderleksrapporten. Allt är blandat, hela tiden. Ena sekunden är allt bra, andra sekunden är allt mindre bra.

Ingenting är dåligt direkt, bara mindre bra, eller mindre säkert kanske? Ibland får man känslan av att saker och ting håller på att avstanna. Att ens drömmar och mål med livet ställts åt sidan ett tag. Eller så kanske det är så sommaren fungerar?

Det är varmt, man fryser inte. Saker flyter på, man kan ta itu med saker och ting vid ett senare tillfälle. Men under den tiden hinner ens tankar byta spår en aning, och plötsligt kommer man fram till att man blivit lite vilsen.

Nu började det plötsligt ösregna ute, nyss var det soligt.

Nej, jag är fan alldeless för tankspridd för att kunna skriva något nu, får vänta tills dammet lagt sig lite...

Nästan tillbaka...

Ja, det är lite märkligt att ens gamla lägenhet man ens inte hunnit säga upp ännu ligger precis bredvid Bromma flygplats. Har precis anlänt från Malmö med flyget till Bromma flygplats, det gick dundersnabbt. Till skillnad från SAS fick man smörgås, juice och te på flyget.

Jag hoppade, till taxiförarnas förvåning, över ett taggtrådsstaket utanför flygplatsen för att slippa gå en 400m omväg. Jävla flygsäkerhet. Det jag märkte när jag gick över parkeringen vid COOP var att handen kändes varm och kladdig, och när jag tittade såg jag att hela handen var röd med blod. Hoppsan. Det är smällar man får ta, det kändes värt för att slippa gå runt stakethelvetet.

Jag kom ned i tvättstugan i lägenheten för att finna tvätt som jag glömt där i flera veckor, fortfarande lite småfuktiga. Hade bara torktumlaren fungerat som det ska i detta bortglömda hyreshus, så hade man undvikit även detta problem. Ska bli skönt att slippa lägenheten.

Nu väntar jag på att den bärbara telefonen ska laddas lite så att jag kan ringa farmor i London och tacka för pengarna jag fick när farsan var här.

Försöker också samla alla tankar och intryck från Skåne. Det var intressant att träffa Kim, som jag var och hälsade på alltså. Vi var så olika, det var så intressant, en balansgång på äggskal.:P

Även om vi inte var sådär jättelika hade jag väldigt trevligt, hon var väldigt gästvänlig och tog hand om mig. Tack Kim! :)

Det var intressant att träffa en person som trivdes med sidor som jag ser som begränsande, och jag antar att man måste respektera det. Varför ska jag komma och analysera och ändra på allt runt omkring mig egentligen? Let it be!

Alltid kul att lära känna nya människor, och bli berörd av dem. Jag kommer nog att småle när jag tänker tillbaka på en del av situationerna jag upplevt de senaste dagarna...

Men nu är jag iaf nästan tillbaka, och det är dags att plocka upp bitarna i sitt liv igen. Tydligen hade delar av det vi spelade in på Norra Brunn inte kommit med. Jävligt trist att klippa en sketch utan reaktionsbilder, jag hoppas att vi hittar bilderna igen.

På planet gick jag ännu en gång genom mitt nya material jag ska köra på söndag kväll.

En massa som ska fixas så att man kan lämna lägenheten jag sitter i en gång för alla.

Peace!


Malmuuuee...

Då satt man i Skåne igen. Malmö för att var lite närmare bestämd, de i Skåne påpekade att de inte brukar säga att de ska till ett landskap om de ska någonstans. "Vi ska åka till Södermanland över helgen." Jag vet inte, kanske är det ett översittarfenomen vi har i Stockholm? Orkar inte göra någon överanalys på saken.

Det är vilket fall som helst en helt annan vibe här nere än i Stockholm, det är mer kontinentalt på nåt sätt, lite mer rough och ärligt.

Jag tror att vi är mer officiella i vårat bemötande i Stockholm, här nere verkar kommunikation vara mer abstrakt och flummig.

Jag var ute och gick med Kim som jag är och hälsar på, och hon får syn på en arbetskollega på gatan. I Stockholm är de flesta dryga mot sina arbetskamrater och har inte särskilt mycket med dem att göra på fritiden. Hon hojtade till och istället för ett hej, var det ett halft oengagerat "Läget?" utan någon respons...

Svårt som fan att förklara det intressanta jag observerade, men jag skulle bli tokig om det vore så i Stockholm. Forget it, haha känns som att jag skriver samtidigt som jag tänker på nåt annat.

Om dagarna har Kim jobbat, så jag passade på att gå en promenad i ett ödsligt industriområde nere vid hamnen. Jag blev attackerad av fiskmåsar, måsjävlar! Sen började det regna. Lite längre bort kunde jag skymta turning torsoe i diset som förvandlades till horizont ute i havet.

Det har inte hänt världens actiongrejer här då det har ösregnat större delen av tiden. Men lite tid för matlagning och öldrickning har det blivit i varje fall.

Jag skulle åkt hem idag för att se Kodjo köra stand up på Hemma hos ikväll, men det verkar inte bli av. Priserna på flyg och tåg verkar vara helt olika från dag till dag. Men jag hade tänkt ta mig hem i dagarna.

Det händer spännande saker i Stockholm framöver. Snackade med Rodrigo från comedytv.se, han berättade att Henrik Elmér var intresserad av att filma en pilot för ett program på TV4. Jag sa att jag helt klart var intresserad.

På söndag är det dags för mig att köra stand up igen, vilket ska bli riktigt skoj.

Nu ska jag kolla om Kim ska vakna efter sin tupplur efter jobbet, börjar bli lite hungrig faktist...

Upp och ned.

Fan också, ännu en gång utsätts man för känslan av att ha blivit bedragen av internet. All text jag precis skrivit i min långa blogg försvann. Thats life in the digital age.

Precis, upp och ned. Men väljer att se det positiva, jag har blivit lite av en positivitetsjunkie. Orkar inte vara bitter som farsan som hävdar att sanningen är bitter, medan jag hävdar att det är han som väljer att se verkligheten på ett bittert sätt.

På sistonde har saker och ting varit upp och ned, som vanligt i mitt liv. Men jag försöker ta till mig så mycket som möjligt av det positiva, och glida genom det negativa utan att uttrycka mig för mycket...

En läxa jag lärt mig på sistonde är att mycket av det negativa är illusioner och missförstånd som faktist går att reda ut, alltså inget att haka upp sig på.

Igår var det skolavslutning, det bjöds på drink och lunch på hard rock café. Efter maten var det diplomutdelning, folk satt och applåderade och höll tal. Alla fick diplom utom jag.
Jag fick inte ens en förklaring till varför jag inte fått något diplom, och inte ens fick jag något papper på att jag ens satt min fot i skolan. Men oroa er inte, anmälan till skolverket blir nästa steg. Dryg personal, handledare som blir avskedad för sexuella trakasserier, bristfällig teknik, dålig organisation, dåliga lokaler, mycket bullshit är en del av anledningarna till varför jag inte är så hejsan hoppsan över skolan.

Jag vet vad ni som känner mig tänker: "Men Leon, du har ju betalat 76.000kr för den där kursen, känns det inte lite bortkastat?" Tack, jag vet redan vad kursen kostar, och hur bull den var, och jag vill att ni ska veta att ja inte blir gladare av att ni påminner mig om det hela tiden. Jag uppskattar er omtanke, men det är bara så drygt samtalsämne.

Som sagt, nästa steg skolverket. Inte för att jag har så mycket hopp och tillit till det svenska byråkratiska systemet, men man får väl se vad som händer.

Svackan blev kort efter lunchen. Jag gick tillbaka till skolan, hämtade min väska, sparkade inte sönder rutan i huvudentrén trots att tanken passerade. Jag stal inte ens min externa hårddisk som skolan inte visste om att jag hade. Tänk vad mogen jag blivit, eller kanske karmahjärntvättad? Jag ser det nog mer som värdighet. Jag är en medveten person, jag vet oftast vad jag håller på med.

Jag gick direkt till Norra Brunn och hängde lite med Alfredo en av grundarna till Comedytv.se och hängde i deras klipprum under Norra Brunn. Vi snackade framtidsplaner, och om att eventuellt försöka fixa en intervju med Eddie Murphy´s brorsa när han kommer till Sverige i sommar. Spännande.

Jag är glad att jag träffat Alfredo och Rodrigo, grundarna av comedytv.se. De verkar även vara glada av att ha träffat mig eftersom att de båda jobbar heltid på norra brunn har de inte all tid i världen att lägga på sidan. Jag har erbjudit mig att ställa upp till 110%. Jag ser detta som världens chans för min del att ägna mig åt det jag vill göra mest....

Snart är det dags för den konkreta upp och nedgången denna dag, jag ska nämligen impulsflyga ned till Malmö och träffa en person som ska bli himla spännande att träffa:P

Det ska bli ett roligt äventyr, och är hemma igen måndag kväll för att se Kodjo Akolor köra ett gig på hemma hos på kammakargatan, ska också bli spännande.

sammanfattning; Trots att livet har sina upp och nedgångar, ska man passa på att vila sinnet lite i nedgångarna, för ofta kan det bara vara illusioner och missförstånd. Med andra ord, saker som går att lösa. Så jag tänker inte låta dessa saker påverka min livskvalitét just nu.

Ha en bra fredagkväll om ni läser.

kleton


It´s a wrap!

Då satt man här igen, dock för sista gången någonsin...garanterat.

Jag sitter på min plats i "Gate 7" i Medieskolan i Stockholm. Gate är deras exklusiva namn för klassrum. Skolan är dock så lång bort från exklusiv man kan tänka sig. För det första håller man dagligen på att kvävas av syrebrist i skolans lokaler som saknar fönster, dessutom får man lust att skrika på grund av den bristfälliga utrustning som finns här...

Imorrn är dock allt över, it´s a wrap! It´s over, ännu ett kapitel, äventyr, kalla det vad du vill är slut. Life goes on, and so will I.

Det har varit branschdag i skolan, jag hade inte ställt ut något. Ingen kom till branschdagen ändå, jag är inte överraskad. Jag kanske låter bittert inställd till min skola, but I´m not the only one.

Imorrn får vi våra Diplom, diplom för att ha stått ut med detta luftslott i 10 månader...

Det positiva var att träffa en massa roliga människor här och att jag äntligen fick ut min film jag klippt på band, så snart kan ni beskåda den också.

Nu vill jag dock skriva om något roligare...

Jag har tillbringat dagen på Norra Brunn Comedy Club och filmat en sketch tillsammans med Lasse Neilsen, Henrik Elmér, Ami Hallberg och Goran Asaad. Det var riktigt jävla kul, och kanske även bland det bästa jag filmat hittills. Jag provade några nya idéer, och jag tror att det kommer att ge en kul utdelning.

Sketchen handlar om en kvinna som kommer och stör en grupp män på krogen, och hon blir sedan avvisad. Lite omvänd ordning med andra ord.

Jag tycker det var skitkul att träffa etablerade komiker och självklart passade jag på att ställa frågor, och blev erbjuden att köra ett gig på comedy planet på söder vilket jag ser fram mot.

Jag drog med mig Jocke min polare som jag utsett till min personliga fotograf. Vi fungerar bra ihop, han gillar att fota och jag gillar att bli fotad. Jag fick ett par bilder då jag står på scenen på Norra Brunns scen, där jag förhoppningsvis kommer att köra på nån gång i framtiden.

Som tack för att vi filmade, blev vi bjudna på lunch. Nu sitter jag mest och fördriver tid i skolan. Jag ska tillbaka senare och filma lite publikbilder på Norra brunn och passa på att se lite gratis stand up. Ska bli skoj.

Jag måste bara klura ut hur jag ska ta mig tillbaka till Lidingö, är rätt pank just nu.

Men livet leker ändå.

Inget gott utan något ont med sig...

Förbannade bitterhet och omedvetna människor som står en nära och kär. Att man ska behöva skämmas något så otroligt åt vissa människor för att de totalt inte fattar. Kan man inte bara ha trevligt istället? Måste en del individer konstant koppla in sina känslor i allt istället för att bejaka situationen objektivt istället?

Snälla, rengör era själar och ta eran negativa skitenergi någon annanstans och kom tillbaka när ni har något positivt att tillföra... Känner du dig inte träffad, så ta inte till dig! Det är inte till er jag riktar mig.

Och förutom det har jag flyttat, min lärare i skolan har fått sparken för sexuella trakasserier, jag har klippt färdigt en film, åkt studentflak, hoppat studsmatta, målat tak, åkt båt, smidit planer...

När jag känner mig mer motiverad, ska jag berätta lite mer om vad som händer...

Over and out...

RSS 2.0